Din hästfotograf

i Stockholm, Tullinge


Jag älskar verkligen hästar och gjort det sen jag va liten. Och ännu mer så har det blivit min specialitet och passion att fotografera hästar i alla dess former. Det spelar ingen roll om det är en

liten shettis eller en stor shire, sporthäst, dressyrhäst, travare, vit, prickig eller brun, det spelar inte heller roll.

Alla hästar är unika på sitt sätt och DIN häst är ju den finaste mest speciella hästen på jorden

oavsett och det är ju det jag vill få fram i mina bilder.

Bilderna är till för dig och för att du ska få fina minnen av DIN häst och

som förhoppningsvis kommer hänga som vackra tavlor i ditt hem.


Jag har väldigt stor vana med hästar då jag ridit och hanterat hästar sedan jag var liten och haft två egna hästar som jag tävlat och tränat i både dressyr och hoppning. Jag har fotat 100-tals hästar genom åren och har även erfarenhet av att fota tävlingar på alla nivåer från klubb till internationell nivå. Haft egna workshops för andra fotografer i hästfotografering också vid några tillfällen. Vill du läsa mer om mig som hästtjej så hittar du det längre ner på denna sida.


INSTAGRAM

@horse_by_anna


PRISER, kontaktformulär och info hittar du längre ned på denna sida!


Porträtt på fotograf Anna Jarlhäll med en svart häst och det är vinter
Kvinna myser med sin bruna häst
svart häst med svart bakgrund
Tjej pussar sin vita ponny
Springande gul ponny
Vit häst med bruna prickar med svart bakgrund
Vit PRE spansk häst med blommor i manen med sin tränare
Prickig häst i vinterlandskap
Vit spansk pre hingst i fint träns med blå opaler
Brun häst med mörk bakgrund
Brun häst i fine art fotografering
Svart häst med sin ägare bland gula orangea löv i hösten

STANDARD - PAKET

HÄSTFOTOGRAFERING


En härlig upplevelse för dig tillsammans med din fina häst där jag lägger stor vikt på att fånga känslan mellan er under fotograferingen.

Jag guidar och hjälper dig och hästen och kommer med tips på bra platser, kläder, bra att tänka på, hästens utrustning etc och du kan känna dig trygg då jag har stor erfarenhet kring hästar då jag ridit sen jag var liten och haft egna hästar, dessutom fotat hundratals hästar genom åren.

Jag fotar med två professionella kameror med olika objektiv för att få de bästa bilderna och variation.


Fotografering av en häst och om ni så vill 1-2 personer tillsammans med hästen

  • Ca 60 minuter fotografering

990 kr


(För fler hästar tillkommer en kostnad på 990 kr per häst)

Milersättning tillkommer med 45 kr/mil utöver 2 mil från Tullinge.

Produkter som extra bildpaket, utskrifter på fint fineart-papper, canvas i olika storlekar, inramningar etc går att köpa till.

Mer info om produkter och bildpaket se längre ner.

(Har du företag eller andra speciella önskemål, kontakta mig isf för offert.)

Svart häst porträtt med sin ägare vinterbild

FINE ART - REDIGERING


Jag erbjuder även "Fine Art" redigering/retuschering.

Vilket innebär att jag fotograferar som vanligt men jag lägger ner lite extra kärlek på de bilder du väljer med att redigerar dom så bra som möjligt och lite till. Jag tar bort allt som är störande i bilden, tyglar, grimskaft etc, jobbar med ljuset, "målar" fram detaljer som gör att den poppar ut extra mycket och det som kanske utmärker just mig för mina bilder. En bild kan ta mellan 1-2 timmar att redigera.

Är du själv med på bilden så gör jag även retuschering enligt önskemål/överenskommelse.

600 kr extra per bild

Vit PRE spansk ridhäst med flätor i manen

DIGITALA PAKET


Paket med högupplösta bilder, med dessa kan du fritt förstora/framkalla din bilder själv i vilken storlek du vill


5 st - 2 500 kr

10 st - 4 000 kr

Alla i galleriet ca 30-50 st - 6 600 kr


Tjej som går med sin vita ponny
Ridande i vattnet i solnedgång i vit klänning

Förfrågan


Förhoppningsvis så har du sett mina bilder någonstans och gillat dom och hittat hit. Kul! Eventuellt så är du också intresserad av att göra en bokning för att fota och få fina bilder på din häst eller kanske du har fler hästar.


Då har du kommit helt rätt, bilder på din häst kommer du ha som fina minnen för en lång tid framöver. Kanske vill du göra en fin tavla av någon av bilderna och sätta upp i ert hem. Det kan du göra själv eller så kan jag hjälpa dig med det.


Ok, du tycker villkoren nedan verkar ok och vill boka mig. Toppen! Då kontaktar du mig genom formuläret här eller mailar mig direkt på anna.jarlhall@gmail.com.

Bokning och betalning


Vi har fått kontakt och du vill göra en bokning, vi kommer överens om ett datum, tid och plats. Jag mailar då en bekräftelse med fullständiga villkor och mer information om fotograferingen samt en faktura på valt paket. Betalningen sker inom tio dagar från det att bokningen gjorts men senast sju dagar innan själva fotograferingen. Betalningen bekräftar din bokning. Betalas inte tillbaka vid avbokning. Villkoren godkänner du i ett mail tillbaka till mig.


Vi hörs några dagar innan och stämmer av väder mm.


Många frågar hur vi gör om det regnar eller om någon blir sjuk etc då bokar vi självklart om till en ny dag.

Fotograferingen


Ni får gärna kolla ut några platser i förväg men jag hjälper er också på plats. Berätta gärna i förväg om du har några speciella önskemål och vilken typ av bilder du vill ha.


Hästen ska vara väl iordninggjord, borstad, tränsad (eller med grimma) och klar vid bokad tid. Det viktigaste är att hästens huvud är ordentligt borstat och rengjort! Om du vill så kan du tex knoppa hästen innan, smörja in hovar etc, det är upp till dig hur du vill presentera din häst. Ta gärna med en trasa att torka rinnande ögon och näsborrar med. 


Det är en fördel om du har med dig en medhjälpare som kan hjälpa till med att tex med gnäggljud, prassla med påse etc för att göra hästen uppmärksam.

Vad händer sen


Ett webbgalleri med ”visningsbilder” kommer att skickas till dig ca 1-2 veckor efter fotograferingstillfället, med ca 30-40 bilder med en lättare grundredigering som du sedan kan välja dina bilder ifrån.


Antingen så väljer du dina bilder och eventuella produkter själv eller så finns det möjlighet att boka in ett digitalt bildvisningsmöte där jag hjälper till tillsammans med dig att välja ut din bilder och eventuella produkter som skulle passa just dig. Ett sådant möte bokas via Zoom och har en servicekostnad på 600 kr.


Därefter så redigerar jag dina bilder och beställer dina produkter. Färdig leverans tar sen ytterligare ca 2-3 veckor.


Ditt galleri ligger uppe i minst 6 månader.

One To One


Privatkurs (du väljer själv)

  • Porträttfotografering utomhus (jag kan ordna med modell)
  • Hästfotografering (du ordnar själv med häst och plats, kan såklart tipsa om olika hästar, vill du att jag ordnar med häst och plats så tillkommer en kostnad på 1500 kr)
  • Redigering (Lightroom/Photoshop), vi träffas fysiskt på ett café i Tullinge eller online via tex zoom.
  • Övrigt, kanske vill du lära dig lite mer om kamerainställningar, speedlights/blixt, arbetsflöde eller annat, jag anpassar innehållet efter dina önskemål och efter min förmåga.

1 timme 1 500 kr

2 timmar 2 800 kr

4 timmar 5 900 kr


För endast fotografering eller redigering rekommenderar jag 1-2 timmar, vid både fotografering och redigering så 4 timmar. Timmarna går även att dela upp på flera tillfällen.

One To One


Privatkurs (du väljer själv)

  • Porträttfotografering utomhus (jag kan ordna med modell)
  • Hästfotografering (du ordnar själv med häst och plats, kan såklart tipsa om olika hästar, vill du att jag ordnar med häst och plats så tillkommer en kostnad på 1500 kr)
  • Redigering (Lightroom/Photoshop), vi träffas fysiskt på ett café i Tullinge eller online via tex zoom.
  • Övrigt, kanske vill du lära dig lite mer om kamerainställningar, speedlights/blixt, arbetsflöde eller annat, jag anpassar innehållet efter dina önskemål och efter min förmåga.

1 timme 1 500 kr

2 timmar 2 800 kr

4 timmar 5 900 kr


För endast fotografering eller redigering rekommenderar jag 1-2 timmar, vid både fotografering och redigering så 4 timmar. Timmarna går även att dela upp på flera tillfällen.

Kontaktuppgifter:


Photo By Anna Jarlhäll

Tullinge, Stockholm


e-post: anna.jarlhall@gmail.com

mobil: 070-224 50 98

F-skatt


Instagram häst: @horse_by_anna

Instagram: @photo__by_anna

Instagram bröllop: @wedding_by_anna


MEDLEM I:

Svenska Hästfotografernas Förbund

Svenska Porträttfotografers Förbund

Svenska Fotografers Förbund


Vit PRE spansk häst med blommor i manen med kvinna
Brun häst i vatten i solnedgång
Kvinna rider bortåt i vit lång tyllkjol vid stranden vid havet
Vit häst med svarta prickar med svart bakgrund
Akhal Teke ras häst brun med bläs bland körsbärsträden
Brun häst med mörk bakgrund

Om mig som hästtjej


Jag har varit en riktig "hästnörd" sedan jag va liten. Vid sju års ålder började rida på ridskola vid Tyresö/Fårdala gård söder om Stockholm. På den tiden var man även skötare på alla ridskolans hästar, jag skötte bla en stooor vit häst som hette Bailys. Jag älskade verkligen att hänga i stallet med hästarna och mina kompisar. Där red jag tills jag var 13-14 år ungefär. Efter det red jag på Stockholms fältrittklubb upp i 25-årsåldern. Under mina ungdomsår tillbringade jag somrarna på olika ridläger och bondgårdar runt om i Sverige, ända från Blekinge upp till Örnsköldsvik. Som tonåring fick jag även ta hand om och rida en galopphäst vid namn Wisley under ett par år vid Hägerneholm i Täby, groomade och följde med vid varje tävling på Täby galopp.


2007 köpte jag min första egna häst som hette Lexington och efter honom köpte jag finaste hästen Salchow "Salle" som jag sedan hade i fem härliga år. Vi tränade och tävlade i både hoppning och dressyr upp till LA/MVS och hade mycket skoj ihop. Under de senaste åren har jag ridit flera olika hästar, fram till i somras var jag medryttare på en helt underbart fin dressyrhäst som heter Rubrik och vi höll till ute på Runstens gård söder om Stockholm.


Jag började fotografera hästar för lite mer än fem år sedan, det började med min fina medryttarhäst och sedan dess har det blivit hundratals fotograferingar. Jag fotar både kunder men även en hel del egna planerade fotograferingar för min egen kreativa skull. Jag tycker det är roligt att få dela med mig av mina kunskaper och därför ordnat ett par workshops i hästfotografering, vilka har varit väldigt uppskattade.


Översta bilden fotograf: Jenny Andersen

Nedersta bilden fotograf: Lina Skott Appelgren

Kvinna rider dressyr på sin bruna häst

Alla mina bilder är skyddade enligt upphovsrättslagen

Inga av mina bilder på hemsidan får kopieras eller publiceras utan min tillåtelse.

Otillåten användning av mina bilder faktureras!

Instagram


Länk till Instagram med mina hästbilder hittar du här:

@horse_by_anna