Din hästfotograf

i Stockholm, Tullinge


Jag älskar verkligen hästar och gjort det sen jag va liten.

Och ännu mer så har det blivit min specialitet och passion att fotografera hästar i alla dess former.

Det spelar ingen roll om det är en liten shettis eller en stor shire, sporthäst, dressyrhäst, travare, vit, prickig eller brun.

Alla hästar är unika på sitt sätt och din häst är ju den finaste mest speciella hästen på jorden oavsett

och det är ju det jag vill få fram i mina bilder.

Bilderna är till för dig och för att du ska få fina minnen av din häst och

som förhoppningsvis kommer hänga som vackra tavlor i ditt hem.


Jag har väldigt stor vana med hästar då jag ridit och hanterat hästar sedan jag var liten

och haft två egna hästar som jag tävlat och tränat i både dressyr och hoppning.


Jag har fotat 100-tals hästar genom åren och har även

erfarenhet av att fota tävlingar på alla nivåer från klubb upp till internationellt.

Även haft egna workshops för andra fotografer i hästfotografering också vid några tillfällen.

Vill du läsa mer om mig som hästtjej så hittar du det längre ner på denna sida.


Priser, kontaktformulär och info hittar du längre ned på denna sida!


Kontaktuppgifter

Photo By Anna Jarlhäll

Tullinge, Stockholm

e-post: anna@jarlhall.se

mobil: 070-224 50 98

Instagram: @horse_by_anna

Porträtt på hästfotograf Anna Jarlhäll med en svart häst och det är vinter.
Vit PRE spansk häst med blommor i manen med sin tränare. Hästfotograf i Stockholm. Photo By Anna Jarlhäll.
Brun häst i fine art fotografering. Hästfotograf i Stockholm. Photo By Anna Jarlhäll.
Vit spansk pre hingst i fint träns med blå opaler. Hästfotograf i Stockholm. Photo By Anna Jarlhäll.
Hästporträtt med svart bakgrund. Lusitano. Hästfotograf Anna Jarlhäll i Stockholm.
Häst vid körsbärsblommande träd. Hästfotograf i Stockholm. Photo By Anna Jarlhäll.
Brun häst med mörk bakgrund. Hästfotograf i Stockholm. Photo By Anna Jarlhäll.
Lusitanohäst porträtt i studio med blixt. Hästfotograf iStockholm. Photo By Anna Jarlhäll.
Frieserhäst frieser svart häst porträtt med dimma i skogen. Hästfotograf i Stockholm. Photo By Anna Jarlhäll.
Shettlandsponnysar i studiomiljö med blixt. Hästfotograf i Stockholm. Photo By  Anna Jarlhäll.

PRIS -

HÄSTFOTOGRAFERING


En härlig upplevelse för dig tillsammans med din fina häst där jag lägger stor vikt på att fånga känslan mellan er under fotograferingen.


Jag guidar och hjälper dig och hästen och kommer med tips på bra platser, kläder, bra att tänka på, hästens utrustning etc och du kan känna dig trygg då jag har stor erfarenhet kring hästar då jag ridit sen jag var liten och haft egna hästar,

dessutom fotat hundratals (kanske tom tusentals) hästar genom åren.


Fotografering av dig och din häst


Bokningskostnad:

1 900 kr

Inklusive:

Fotografering i ca 60 minuter, ibland kortare. ibland längre

5 st digitala bilder för "webben",

(perfekta storlek att använda på dina sociala medier och hemsida)


eller


2 900 kr

Inklusive:

Fotografering i ca 60 minuter, ibland kortare. ibland längre

5 st högupplösta digitala bilder

(perfekt storlek om du vill göra egna förstoringar och sätta upp på väggen)


Du lägger till fler digitala bilder i efterhand

Milersättning tillkommer med 35 kr/mil från Tullinge

Hästporträtt med blommor. Hästfotograf i Stockholm. Photo By Anna Jarlhäll.

DIGITALA PAKET


Paket med högupplösta bilder, med dessa kan du fritt förstora/framkalla din bilder själv i vilken storlek du vill


5 st redigerade* bilder 1 490 kr

1 redigerad* bild 450 kr

5 st retuscherade** bilder 2 490 kr

1 st retuscherad** bild 600 kr


Alla i galleriet ca 30-50 st redigerade - 6 600 kr


*Redigerade bilder

Här grundredigerar jag bilderna men med min stil

Tyglar, longerlina, ev sår, damm, fläckar mm finns dock kvar. Jag lättar upp ljus, använder tex kontrast, färgkorrigering etc


**Retuscherade bilder

Jag tar bort allt som är störande i bilden, damm, småsår, tyglar (om möjligt) grimskaft etc, jobbar med bakgrunden och med ljuset, "målar" fram detaljer som gör att den poppar ut extra mycket och det som kanske utmärker just mig för många av mina bilder. Jag retuscherar även dig, tar bort damm och fläckar på dina kläder, ev mörka ringar under ögonen, småsår och ev finnar etc. En bild kan ta upp mot en timme att göra.

Kärlek till sin häst. Hästfotograf i Stockholm Tullinge. Photo By Anna Jarlhäll.

BOKNING

Fyll i nedan formulär så kontaktar dig så snart som möjligt.

Du/ni kan även boka direkt via denna sida KLICKA HÄR

Ridande i vattnet i solnedgång i vit klänning. Hästfotograf i Stockholm Botkyrka Tullinge. Photo By Anna Jarlhäll.

Förfrågan


Förhoppningsvis så har du sett mina bilder någonstans och gillat dom och hittat hit. Kul! Eventuellt så är du också intresserad av att göra en bokning för att fota och få fina bilder på din häst eller kanske du har fler hästar.


Då har du kommit helt rätt, bilder på din häst kommer du ha som fina minnen för en lång tid framöver. Kanske vill du göra en fin tavla av någon av bilderna och sätta upp i ert hem. Det kan du göra själv eller så kan jag hjälpa dig med det.


Ok, du tycker villkoren nedan verkar ok och vill boka mig. Toppen! Då kontaktar du mig genom formuläret här eller mailar mig direkt på anna.jarlhall@gmail.com.

Bokning och betalning


Vi har fått kontakt och du vill göra en bokning, vi kommer överens om ett datum, tid och plats. Jag mailar då en bekräftelse med fullständiga villkor och mer information om fotograferingen samt en faktura på valt paket. Betalningen sker inom tio dagar från det att bokningen gjorts men senast sju dagar innan själva fotograferingen. Betalningen bekräftar din bokning. Betalas inte tillbaka vid avbokning. Villkoren godkänner du i ett mail tillbaka till mig.


Vi hörs några dagar innan och stämmer av väder mm.


Många frågar hur vi gör om det regnar eller om någon blir sjuk etc då bokar vi självklart om till en ny dag.

Fotograferingen


Ni får gärna kolla ut några platser i förväg men jag hjälper er också på plats. Berätta gärna i förväg om du har några speciella önskemål och vilken typ av bilder du vill ha.


Hästen ska vara väl iordninggjord, borstad, tränsad (eller med grimma) och klar vid bokad tid. Det viktigaste är att hästens huvud är ordentligt borstat och rengjort! Om du vill så kan du tex knoppa hästen innan, smörja in hovar etc, det är upp till dig hur du vill presentera din häst. Ta gärna med en trasa att torka rinnande ögon och näsborrar med. 


Det är en fördel om du har med dig en medhjälpare som kan hjälpa till med att tex med gnäggljud, prassla med påse etc för att göra hästen uppmärksam.

Vad händer sen


Ett webbgalleri med ”visningsbilder” kommer att skickas till dig ca 1 vecka efter fotograferingstillfället, med ca 30-50 bilder med en grundredigering som du sedan kan välja dina bilder ifrån.


Antingen så väljer du dina bilder och eventuella produkter själv eller så finns det möjlighet att boka in ett digitalt bildvisningsmöte där jag hjälper till tillsammans med dig att välja ut din bilder och eventuella produkter som skulle passa just dig. Ett sådant möte bokas via Zoom och har en servicekostnad på 600 kr.


Därefter så redigerar jag dina bilder och beställer dina produkter. Färdig leverans tar sen ytterligare ca 2-3 veckor.


Ditt galleri ligger uppe i minst 6 månader.

Kontaktuppgifter:


Photo By Anna Jarlhäll

Tullinge, Stockholm


e-post: anna@jarlhall.se

mobil: 070-224 50 98

F-skatt


MEDLEM I:

Svenska Hästfotografernas Förbund

Svenska Porträttfotografers Förbund

Svenska Fotografers Förbund


Vit Lusitano häst. Hästfotograf i Stockholm Tullinge. Photo By Anna Jarlhäll.
Brud i vit bröllopsklänning rider på vit häst vid havet. Hästfotograf i Stockholm. Anna Jarlhäll.
Svart häst med modell. Hästfotograf i Stockholm Tullinge. Photo By Anna Jarlhäll.

Om mig som hästtjej


Jag har varit en riktig "hästnörd" sedan jag va liten. Vid sju års ålder började rida på ridskola vid Tyresö/Fårdala gård söder om Stockholm. På den tiden var man även skötare på alla ridskolans hästar, jag skötte bla en stooor vit häst som hette Bailys. Jag älskade verkligen att hänga i stallet med hästarna och mina kompisar. Där red jag tills jag var 13-14 år ungefär. Efter det red jag på Stockholms fältrittklubb upp i 25-årsåldern. Under mina ungdomsår tillbringade jag somrarna på olika ridläger och bondgårdar runt om i Sverige, ända från Blekinge upp till Örnsköldsvik. Som tonåring fick jag även ta hand om och rida en galopphäst vid namn Wisley under ett par år vid Hägerneholm i Täby, groomade och följde med vid varje tävling på Täby galopp.


2007 köpte jag min första egna häst som hette Lexington och efter honom köpte jag finaste hästen Salchow "Salle" som jag sedan hade i fem härliga år. Vi tränade och tävlade i både hoppning och dressyr upp till LA/MVS och hade mycket skoj ihop. Under de senaste åren har jag ridit flera olika hästar, fram till i somras var jag medryttare på en helt underbart fin dressyrhäst som heter Rubrik och vi höll till ute på Runstens gård söder om Stockholm.


Jag började fotografera hästar för ca sex år sedan, det började med min fina medryttarhäst och sedan dess har det blivit hundratals fotograferingar. Jag fotar både kunder men även en hel del egna planerade fotograferingar för min egen kreativa skull. Jag tycker det är roligt att få dela med mig av mina kunskaper och därför ordnat ett par workshops i hästfotografering, vilka har varit väldigt uppskattade.


Översta bilden fotograf: Lina Skott Appelgren

Nedersta bilden fotograf: Jenny Andersen

Kvinna rider dressyr på sin bruna häst

Alla mina bilder är skyddade enligt upphovsrättslagen

Inga av mina bilder på hemsidan får kopieras eller publiceras utan min tillåtelse.

Otillåten användning av mina bilder faktureras!